14 Eylül Anaokulu Minikleri "Sustainable Life Skills With STEM " eTwinning Projesinde

14 Eylül Anaokulu Minikleri "Sustainable Life Skills With STEM " eTwinning projesinde...

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Okul Öncesi Öğretmeni Ezel Tuna ve İtalya'dan  Okul Öncesi  Öğretmeni Luciana Paglia'nın  yaptığı eTwinning projesi Turkey(10), Italy(1), Romania(1), Bulgaria(1), Serbia(1), Hırvatistan(1) ortakların katılımı ile çalışmalara başlanmıştır.

Proje, bu dünya nüfusunun artması ve değişen tüketim alışkanlıkları nedeniyle doğal kaynaklarımızın azaldığına dikkat çekerek iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Öğrencilere küçük yaşta doğa koruma bilincini aşılayarak gerçek bir doğasever olmalarını, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda temiz su, yenilenebilir enerji kaynakları, iklim eylemi, su yaşamı ve karasal yaşam konularında STEM planlarını uygulayarak öğrencilerde çevre bilincini artırmayı,  biyoçeşitlilik ve ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık yaratmayı, bu hedefe ulaşırken aynı zamanda ailelerle birlikteliği sağlayarak ailelerin de doğaya duyarlı yetişkinler haline gelmelerini sağlamaktır. Proje çalışmaları Şubat Ayında başlamış olup  Haziran Ayında sona erecektir.

Süreç boyunca çalışmalara katkı sağlayan proje ortağı öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

17-03-2024