14 Eylül Anaokulu Minikleri "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi Etkinliklerini Gerçekleştiriyor

Okulumuzda,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordine ettiği "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında kasım, aralık, ocak, şubat, mart aylarında  etkinlikler uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Öğrenciler, dilin ve kültürlerin zenginliğini keşfetmek amacıyla bu etkinliklere katılarak eğlenceli ve öğretici deneyimler yaşıyor.


     Proje kapsamında planlanan etkinlikler arasında etkileşimli hikaye anlatımı, masal atölyeleri ve dil oyunları bulunuyor. Öğrenciler, yöresel kelimeleri tanıyarak dil çeşitliliğine  ve kültürler arası iletişiminde  farkındalıklarını artırdılar. Ayrıca,  maniler ve yöresel kelimler üzerine yapılan çalışmalarla Türkiye'nin dil zenginliğiyle tanıştılar.

     Proje ile öğrencilerimiz, dilin evrenselliğini ve kültürler arası iletişimin önemini keşfettiler. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin dil ve kültürel farkındalıklarını artırarak daha donanımlı bireyler olmalarına yardımcı olmaktadır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini katkı sağlamaktadır. 14 Eylül Anaokulu minik öğrencilerimiz proje  etkinliklerini haziran ayına kadar uygulamaya  devam edecektir. Proje çalışmalarımızı aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

Dilimizin Zenginlikleri Proje Çalışmaları 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi